NM åpningen på Våler 10-11 mai 2014

Den første løpshelgen i 2014 er historie. Løpet ble kjørt med trening på fredag, kvalifisering og 1. løp på lørdag og ett løp på søndag etter god gammel oppskrift. Allerede på fredag begynte problemene for noen. Rune Rødset, Opel Kadett måtte gi seg da støtdemperne foran viste seg å være helt defekte. Harald Sundhaug, Cortina Lotus hadde girkasseproblemer og måtte også gi seg på fredagen. En av fjorårets mestere Morten Schønheyeder i Mini Cooper S fikk problemer lørdag på varm up med et løst remhjul og rakk så vidt kvalifiseringen. Gode hjelpere skrudde helt til siste minutt mens Morten skiftet til kjøreutstyr. Lars Petlund i Ford Mustang fikk problemer med ventilløfterene etter kvalifiseringen.

Men det var lyspunkter! Mads Gjerdrum i klasse 9 kvalifiserte på 0:59,774! Dette er vel det raskeste en historisk bil har kjørt på Våler noen gang (rett oss gjerne dersom du vet om noen raskere). Men rekorder settes ikke på kvalifisering. Det gjelder kun i løp. Tom Herskedal hadde konvertert sin Corvette til Historisk periode H og var nest raskest. Marius Billerud kvalifiserte inn til 3. plass med nybygget Volvo 240. Det var også bra tider i klasse 8. Frode Alhaug var raskest med sin flotte Corvette med Morten Schønheyder og John Robert Samuelsen i sine raske Mini Cooper S hakk i hel! Kjetil Bolneset med sin enorme Galaxie meldte seg også på her. Alle disse var på 1:09 tallet.

Løp 1. Lørdag Klasse 8
Det var tørt føre og det ble satt mange gode tider og flere noterte seg personlige rekorder. Frode Alhaug vant, med Kjetil Bolneset på 2. plass mens Morten Schønheyder kjørte seg inn til en 3. plass. Birger Knutsen hadde ett kjempeløp. Han kjørte seg opp fra siste startspor til en 5.plass med dagens nest beste rundetid. 1:09,608. Dette med bare 1000 ccm i hekken på sin lille blå Sunbeam Imp. John Robert Samuelsen fikk dessverre stopp p.g.a. brukket vippearm. Bilen ble imidlertid klar til søndagens løp.

Løp 2. Lørdag klasse 9.
Stadig tørt føre. Tom Herskedal knep seieren litt før målgang og Mads Gjerdrum tok 2.plass med Torbjørn Larsen på 3 plass.

Løp 3. Søndag Klasse 8
Tørt føre. Her var det Kjetil Bolneset som gikk av med seieren med Morten Schønheyder på 2. plass. Per Fjeld fikk en 3. plass med Cortina Lotus. Birger Knutsen var igjen uheldig med sin Imp. Denne gangen var det girstangen som rett og slett brakk etter noen få runder.

Løp 4. Søndag Klasse 9
Ennå så vidt tørt føre. Denne søndagen var det Mads Gjerdrum som kom først i mål. Tom Herskedal kjørte inn til en 2.plass og Aiman Timraz tok 3. plassen. Det var hyggelig å se at det stadig kommer nye førere og nye biler. Men noen kjente fjes og biler stilte dessverre ikke til start. De kommer sikkert senere i år. Noen fikk problemer med bilene allerede før start hjemme. Noen hadde biler som bare nesten ble ferdig og to veteraner (Fossiler) manglet da de har valgt å kjøre i England i år.

NM poengene blir lagt ut på NBFs hjemmeside når de er ferdig utregnet.

14.05. 2014 Styret I HRN.

Resultater:

Klasse 8, Periode F + G under 1300

Kval
Race 1
Race 2

Klasse 9: G over 1300, H og I

Kval
Race 1
Race 2